در عصر مدرن، مشاغلی که آنلاین نباشند، در آستانه انقراض قرار خواهند داشت. این فضای آنلاین، بازار جدیدی متشکل از کاربران نامحدود را برای کسب و کارهای مختلف فراهم آورده و پتانسیل بالایی برای پیشرفت و گسترش در اختیار دارد. بنابراین، فارغ از هر نوع کسب و کار فیزیکی که دارید، باید به فکر راه اندازی کسب و کار آنلاین خود باشید.
ما در این مقاله از سری مقالات مربوط به فضای مجازی و کسب و کارهای آنلاین وبسایت نوبل محتوا، به بررسی این موضوع پرداخته و 7 گام طلایی برای شروع کسب و کار آنلاین را معرفی میکنیم. این مقاله، مناسب برای افرادی است که به تازگی کسب و کار اینترنتی خود را آغاز کردهاند یا پیشتر آن را به راه انداخته و در حال حاضر در فکر توسعه آن هستند.
7 گام طلایی که برای راه اندازی کسب و کار آنلاین باید بردارید
شما باید بدانید که چگونه امپراطوری خود را در اینترنت ایجاد کنید! پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید، گامهای زیر را یک یا چند بار مورد بررسی قرار داده و به دقت اجرا کنید تا نتیجه آن بر کسب و کار خود را ببینید.
مراحل مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار آنلاین شما به شرح زیر هستند.
گام اول: خودتان را ارزیابی کنید
قبل از اینکه کاری را شروع کنید، باید بدانید که چه میکنید و چرا این کار را انجام میدهید. قبل از شروع هرگونه تجارت آنلاین نیز باید دلیل خود برای راه اندازی آن کسب و کار را بشناسید. هنگامی که می دانید چرا کاری را آغاز کردهاید و کسب و کار شما در مراحل پیشرفت خود با چه مشکلات و موانعی مواجه میشود، درک میکنید که به کجا میروید. دلایل زیادی وجود دارد که چرا ما یک کسب و کار را راه اندازی می کنیم.
اما هدف اصلی این امر، سودآوری و کسب درآمد است ، بنابراین شما باید تمامی تصمیمات خود را بر مبنای این امر بگیرید. برای ارزیابی خود، سوالات زیر را از خودتان بپرسید و پاسخهای آنها را یادداشت کنید:
- چه مهارتهایی دارید؟
- به چه اموری علاقمند هستید و نسبت به انجام آنها شور و اشتیاق دارید؟
- تخصص شما در چه حوزهای است؟
- چقدر میتوانید برای راه اندازی کسب و کار خود هزینه کنید؟ در نظر داشته باشید که ممکن است کسب و کار شما، نتیجه نداده و به سوددهی نرسد.
- به چه میزان سرمایه برای این کار نیاز دارید؟
- آیا آمادگی لازم برای کارآفرینی را دارید؟
پس از آن که به این سوالات پاسخ دادید، وارد گام دوم راه اندازی کسب و کار آنلاین خود خواهید شد.
گام دوم: استراتژی ورود خود را تعریف کنید
بعد از اینکه ایدههای خود را آماده سازی کرده، درباره آنها تحقیق کرده و آنها را یک گام به مفاهیم واقعی نزدیکتر کردید، باید تفکر عمیقتر نسبت به این موضوع داشته باشد. این تفکر، شناختی از مسئله را در اختیار شما قرار میدهد که شما میتوانید با آن زاویه، وارد بازار شوید.
حقیقت این است که شما به احتمال زیاد، اولین فردی نیستید که این ایده را داشته یا این کسب و کار را راه اندازی میکنید. بنابراین باید به نکات و جنبههایی از این ایده توجه کنید که میتواند شما را از رقبایتان متمایز کند. در این مرحله، سوالات زیر را از خود بپرسید تا پاسخ آنها، شما را به سوی تعریف و طراحی استراتژی ورود به این کسب و کار راهنمایی کند.
- در دنیای دیجیتال و تجارت الکترونیک چه میگذرد؟
- چه مشکلی در صنعت یا کسب و کار سنتی من وجود دارد که من میتوانم آن را در کسب و کار آنلاین خود حل کنم؟ و چگونه؟
- آیا میتوانم از مهارت خود، در زمینهای کاملاً نو استفاده کنم؟
- چه رویکردی متناسب با بودجه من متناسب است؟
- پاسخ این سوالات را نیز یادداشت کنید تا وارد مرحله سوم راه اندازی کسب و کار آنلاین خود شوید.
گام سوم: درباره بازار آنلاین کسب و کار خود تحقیق کنید
تا زمانی که بازار کسب و کار خود را به دقت بررسی نکردهاید، وارد آن نشوید. به همین دلیل است که همواره توصیه میشود تا قبل از اینکه بتوانید هر کسب و کاری را شروع کنید، یک تحقیق جامع و همه جانبه نسبت به ابعاد مختلف آن داشته باشید. بنابراین، مطمئن شوید که تمام تحقیقات احتمالی درباره اموری که مستقیماً به کسب و کار شما مربوط است و حتی مواردی که به آن ارتباطی ندارند را انجام دادهاید.
اهداف خود را در مورد آنچه می خواهید بدانید، تجزیه کنید و از هر وسیله ممکن برای به دست آوردن اطلاعات استفاده کنید. شما میتوانید با افراد مختلفی که در این زمینهها مطلع هستند صحبت کرده، پرسشنامههایی درباره کسب و کار خود منتشر و در اختیار عموم مردم قرار دهید و ….
در این میان، مهمترین ابزاری که در بدست آوردن اطلاعات اولیه و پیشبرد تفکرات شما به شما کمک میکند، گوگل است! پس از آن، نهایت استفاده را ببرید.
گام چهارم: گردآوری اطلاعات به دست آمده
شما در طول تحقیقات خود، از افراد مختلفی سوال پرسیدهاید. پس بهتر است یک راه ارتباطی با آنها ایجاد کنید تا بدانید در چه زمینههایی، چه نیازمندیهایی دارند و شما چطور میتوانید آنها را برطرف کنید. این راه ارتباطی، تعامل میان شما و کسانی که مشتریان بالقوه شما خواهند بود را ایجاد کرده و به استحکام پایههای کسب و کار شما کمک میکند.
برای راه اندازی کسب و کار آنلاین خود، موارد زیر را بررسی کنید تا از اطلاعات و بازخوردهایی که جمع آوری کردهاید، بهترین نتیجه را بگیرید.
مراحل مدیریت بازخوردها و نیازمندیها
- با قدردانی از تلاشهای آنها شروع کنید: تشکر کردن از افراد، دری برای گفتگو با آنها باز کرده و شما را به یک مشتری یا مخاطب هدف، نزدیک میسازد. با شروع گفتگو، شما میتوانید هر سوالی که میخواهید، از آنها بپرسید و از آنها نسبت به موضوعات مختلف، بازخورد بگیرید.
- سعی کنید واقعیتها و نکات اصلی هر بازخورد را به درستی درک کنید.
- با دقت و کنجکاوی به توضیحات آنها گوش دهید.
- تا حد ممکن، سوال بپرسید و اطلاعات جمع کنید.
گام پنجم: بیزینس پلن (Business Plan) خود را ایجاد کنید.
اقداماتی که در گامهای قبلی راه اندازی کسب و کار آنلاین خود انجام دادید، ایجاد یک طرح کلی کسب و کار یا در اصطلاح بیزینس پلن را برای شما آسان خواهد کرد. داشتن یک بیزینس پلن برای هر کسب و کاری بسیار مهم و حتی ضروری است. یار مهم است ، بنابراین ، از آن به درستی استفاده کنید.
اجزای یک بیزینس پلن برای کسب و کارهای آنلاین
- عنوان
- خلاصه اقدامات اجرایی
- شرح کسب و کار
- استراتژیهای بازار
- تحلیلهای رقابتی
- برنامه ریزی مراحل طراحی و توسعه
- فاکتورهای درآمد و هزینه
گام ششم: از طراحی آیتمهای تبلیغاتی متناسب با کسب و کار خود غافل نشوید
کسب و کار آنلاین شما متناسب با میزان بزرگی و اعتبار نام تجاری (برند) شما رونق میگیرد. یکی از مواردی که در فرآیند رشد و توسعه بسیار موثر است، طراحی مناسب آیتمهای تبلیغاتی و اختصاصی برند شما مانند لوگو، سربرگ، آگهیهای ، تصاویر و سایر مواردی که شما در صفحات مجازی کسب و کار خود قرار میدهید نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.
اینها همان مواردی هستند که نماینده شما در فضای مجازی بوده و جذابیت و تاثیرگذاری آنها بر مخاطبان، عامل جذب مشتریان بالقوه شما خواهد بود.
صفحات شما در فضای مجازی، همان فضای کار و دفتر آنلاین شما هستند. پس ظاهری شیک، متناسب با اهداف خود و نیازهای مشتریان طراحی کنید و با استفاده از تکنیکهای طراحی گرافیک به آن جلوه دهید.
طرحهای تبلیغاتی و اختصاصی شما باید دارای برخی موارد الزامی باشند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
- رنگ برند شما و رعایت آن در تم رنگی انتخاب شده
- لوگوی برند شما
- شعار برند شما
- ابتکاری منحصر به فرد برای نام تجاری شما
گام هفتم: در رسانههای اجتماعی، فعالیت مستمر و هدفمند داشته باشید
پس از انجام تمامی تحقیقات و تجزیه و تحلیلهای متناسب با شرایط بازار، باید بستر مناسب برای فعالیت خود را در رسانههای اجتماعی ایجاد کرده و در آن فعالیت کنید. بنابراین به کاوش در این رسانهها بپردازید، تعداد زیادی حساب کاربری باز کنید و تلاش کنید تا آنها را به درستی مدیریت کرده و با تولید محتوای مناسب برای آنها، به اهداف خود در جذب مخاطب نزدیکتر شوید.
توجه کنید که اگر به هر دلیلی امکان رسیدگی به این حسابها را ندارید، بهتر است آنها را ایجاد نکنید! به عبارت بهتر نداشتن حساب کاربری در رسانههای اجتماعی، از داشتن صفحات خالی و بدون محتوای مناسب بهتر است!
مهمترین نکات در راه اندازی کسب و کار آنلاین شما
زمانی که تصمیم به راه اندازی کسب و کار آنلاین خود گرفتید، آغاز یک دوره جدید برای کسب و کار شما است. با رعایت نکاتی که در این مقاله به بررسی آنها پرداختیم، کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید، برای توسعه آن تلاش کنید و در کار خود ثبات داشته باشید. ثبات باعث میشود که تجارت آنلاین شما با پیشرفت زیادی همراه باشد.
همچنین باید توجه کنید که همه چیز در اینترنت رایگان نیست. پس باید برای توسعه و رشد صفحات خود هزینه کنید تا فرآیند جذب مخاطب برایتان راحتتر، سریعتر و روانتر انجام شود.
از این که با ما تا انتهای این مطلب همراه بودید متشکریم و از شما دعوت میکنیم تا با ما در دیگر مقالات وبسایت نوبل محتوا نیز همراه باشید.