در عصری که ما در آن به سر میبریم فعالیتهای الکترونیکی و مجازی جزو سرگرمی و مشاغل پر طرفدار به حساب میآیند به گونهای که هر شخصی کوچکترین فرصت خالی که به دست میآورد خود را با فضای مجازی مشغول میکند. در حال حاضر یکی از فعالیتهای مهم و پر درآمد اینترنتی کپی رایتینگ است شاید برای شما این سوال پیش بیاید که کپی رایتینگ چیست و در زندگی امروزی ما چه نقشی دارد؟
در واقع کپی رایتینگ به فعالیتی اطلاق میشود که یک تبلیغ کننده با مهارت خوب نوشتن و نگارش متن جذاب مخاطب را به یک اقدام خاص تشویق میکند. در ادامه همراه نوبل محتوا باشید.
تعریف کپی رایتینگ
کپی رایتینگ( تبلیغ نویسی) اصطلاحی است که یک شخص با ذهن فعال و با به کار بردن واژهها و کلمات خاص و گیرا در نوشته خود، از یک موضوع و یا یک برند خاص تبلیغ میکند این فرد در متنی که مینویسد خواننده را به انجام کار یا اقدام خاصی دعوت مینماید. کپی رایتینگ همانند شغل بازاریابی است و در زمینه جذب و ترغیب افراد بیشتر گام برمیدارد.
کپی رایتر کیست؟
به کسی که در زمینه تبلیغ و بازاریابی، با متاثر کردن افراد و مخاطبان خود به عمل کپی رایتینگ میپردازد کپی رایتر گفته میشود. این افراد مطابق با حیطه شغلی خود با به کار بردن الفاظ و واژههای جذاب و تاثیر گذار سعی بر جذب مشتری دارند. کپی رایتر همانند یک تولید کنندهی محتوا به دنبال خلق یک نوشته زیباست با این تفاوت که قصد و نیت کپی رایتر از نوشتن ترویج یک موضوع خاص است ولی هدف تولید کننده محتوا فقط نگارش یک متن جذاب است که مخاطب علاوه بر کسب اطلاعات از خواندن آن نیز لذت میبرد.
نکاتی که حین کپی رایتینگ باید رعایت شود
کار کپی رایتینگ همانند دیگر فعالیتها قوانین ومقرارات مختص به خود را دارد و یک کپی رایتر در زمان نوشتن و تبلیغ، باید نکتههایی را مد نظر قرار دهد تا بتواند یک نوشته جذاب و دوست داشتنی و پر مخاطب را خلق کند.
تغییر دیدگاه و رویکرد
حتما برای شما بارها پیش آمده که در گوشی موبایل خود تبلیغاتی را مشاهده کنید ولی بی تفاوت ازکنار آنها بگذرید وحتی بدون کوچکترین توجه و عکسالعملی حذفشان کنید. هر محصولی که در معرض تبلیغ قرار میگیرد دارای مزیت و ویژگیهای گوناگونی است و یک کپی رایتر موفق باید از زاویهای به تبلیغ آن بپردازد که مخاطبان توجه بیشتری به آن نشان دهند و مجذوب آن شوند. کسی که به عمل کپی رایتینگ میپردازد باید در انتخاب موضوع دقت بالایی به خرج دهد تا نظر مخاطبین زیادی را جلب کند.
نوشتن یک عنوان جذاب
اکثر افرادی که در اینترنت گشت و گذار میکنند عنوانهایی را برای مطالعه برمیگزینند که جالب و گیرا باشند و بتوانند موشکافانه و با علاقه ادامه متن و نوشته را دنبال کنند تا اطلاعات در خور توجهی را به دست آورند. اکثر کسانی که به کار کپی رایتری مشغولند عقیده دارند که موضوع متن و عنوان باید به گونهای باشد که خواننده به خواندن آن تحریک شود و وی بعد از فهمیدن مسئله در عمق مطالعه قرار گیرد و به خواندن خط بعدی علاقه نشان دهد هر وقت این روال را تا آخر نوشته ادامه داشته باشد میتوان گفت موضوع و محتوا از جذابیت بسیاری برخوردار است.
شناسایی بهتر مخاطبان
یک کپی رایتینگ باید در حین نگارش متن مورد نظرش مخاطب خود را یک نفر فرض کند و در نقطه به نقطه نوشته خود نیازها و چالشهای مخاطب را نظر داشته باشد و مطابق با عقیده و علاقههای وی محتوای متنش را بنویسد.
کمک گرفتن از احساسات در تولید محتوای
یک کپی رایتر باید در نوشتن مطلب از کلمات مثبت و انگیزه بخش کمک بگیرد تا حس رغبت و انگیزه را در مخاطبانش تقویت کند. جالب است بدانید تحقیقات انجام شده در بخش تولید محتوا مربوط به جاذبههای گردشگری نشان داده که استفاده 1% از کلمات منفی وزننده 25% از نرخ تبدیل وب سایت میکاهد و در نتیجه باعث میشود از تمایل و توجه افراد به مسئله مورد نظر نیز کاسته شود.
پرهیز از مبالغه و کلمات مبهم و تخصصی
یک نوشته در صورتی مطلوب و تاثیر گذار است که ساده و روان و در عین حال مفهومی باشد. بسیاری از افراد به قصد دریافت اطلاعات مفید درباره محصول مورد نظرشان، مطلب را در اینترنت جستجو و مطالعه میکنند و پس از آن به خرید اقدام مینمایند.
به کار بردن واژههای تخصصی و نا مفهموم در یک موضوع خاص برای کسانی که آشنایی لازم را نسبت به آن موضوع ندارند میتواند سردرگمی و تشویش را برای آنها به همراه داشته باشد. پس این نکته بسیار مهم است که یک نوشته جذاب و مفهومی، مستلزم داشتن جملات ساده و روان است.
مختصر و مفید بودن مطلب
در صورتی میتوان گفت عمل کپی رایتینگ با موفقیت به پایان رسیده که منظور و مقصود نویسنده به بهترین شکل به خواننده و مخاطب خود منتقل شود. از این رو هرچه جملات به کار برده شده در متن مختصر و کوتاهتر باشند نوشته سودمندتر و کاربردیتر است.
دقت به جزئیات
بعد از نگارش متن، کل مطلب باید مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن ویرایشهایی از قبیل حذف کلمات و جملات تکراری بر روی نوشته اعمال شود. در هنگام چک کردن حتما به علائم نگارشی و نحوه به کار بردن آنها دقت شود. کلماتی که دارای غلط املایی هستند تصحیح شوند.
پرهیزاز نوشتن کلمات و واژههای ملتمسانه
یک کپی رایتر در هنگام نوشتن و تبلیغ نباید واژههایی را به کار ببرد که حالت التماس آمیز و عاجزانه داشته باشند چرا که یک مخاطب نه تنها مجذوب متن و تبلیغ نمیشود بلکه شاید دچار چنین ذهنیتی شود که محصول مورد تبلیغ از کیفیت و مرغوبیت کافی برخوردار نیست. و یک تولیدکننده صرفا برای افزودن بر مشتریان خود به چنین تبلیغاتی میپردازد.
نتیجه گیری
با توجه به مطالب گفته شده در خصوص کپی رایتینگ دریافتیم که این کار دارای قوانین و مقرارات خاصی است و یک کپی رایتر در صورتی میتواند در این زمینه به موفقیت والایی دست پیدا کند که در تولید محتوا و متن تبلیغی این قوانین و نکات را به کار گیرد. کسانی که در این عرصه فعالیت دارند میتوانند با تولید محتوای خارقالعاده و خلاقانه به درآمدهای بالایی دست یابند چرا که در دنیای امروز فضای مجازی جزو پر بازدیدترین و پر مخاطبترین محیطهاست.
از این رو بیشتر افراد تولیدکننده محصولات و خدمات خود را به صورت الکترونیکی در معرض دید همگان قرار میدهند و در مقابل نیز افراد بسیاری در جستجوی خرید محصولات و خدماتی هستند که به صورت اینترنتیاند. پس این بهترین موقعیتی است که هر دو طرف مسئله ( عرضه کننده وتقاضا کننده) میتوانند از آن سود و منفعت ببرند.