یکی دیگر از شاخههای تولید محتوا که توجه ویژهای را به سوی خود جلب کرده است تولید محتوای صوتی است. در حال حاضر محتواهای صوتی از محبوبیت ویژهای در بین کاربران برخوردار هستند. چرا که افراد بدون هیچ گونه محدودیتی در هر مکان و زمانی میتوانند خود را با پادکستهای صوتی مورد علاقهیشان سرگرم کنند.
جالب است بدانید برای اولین بار قلم وبلاگ نویسی در سال 1990 زده شده رفته رفته وبلاگ نویسی چهرهی مدرنتر و پیشرفتهتری را به خود گرفت تا اینکه در سال 2004 وبلاگ نویسی در قالب پادکستهای صوتی در رادیو به اشتراک گذاشته شد؛ که در حال حاضر محتواهای صوتی به زیر شاخههای متعددی از جمله محتوای صوتی قصه گو، محتوای صوتی قصه گو، محتوای صوتی مصاحبه، محتوای صوتی انگیزشی و.. تقسیم میشود، با نوبل محتوا همراه باشید تا به اتفاق هم در رابطه با تولید محتوای صوتی گپ و گفت مفصلی با هم داشته باشیم.
انواع محتواهای صوتی
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم محتواهای صوتی فقط به یک موضوع مشخص محدود نمیشوند بلکه در حال حاضر افراد زیادی هستند که در حوزههای متعددی به تولید انواع پادکستهای صوتی با موضوعات مختلف میپردازند. در زیر انواع محتواهای صوتی را برای شما به چالش میکشیم.
محتوا صوتی مکمل
رایجترین و مرسومترین نوع تولید محتوای صوتی، محتوای صوتی مکمل است در این نوع تولید محتوا، محتواهای متنی پادکست میشوند و در اختیار کاربرانی که وقت کافی برای مطالعه ندارند قرار داده میشوند.
محتوای صوتی قصه گو
از آنجایی که کودکان مخاطب اصلی این نوع محتواها هستند افرادی که در این حیطه فعالیت میکنند باید با صدایی رسا و با یک لحن صمیمانه و دوستانه پادکستهای خود را ضبط کنند و در اختیار مخاطبان مد نظر خود قرار دهند.
محتوای صوتی میزگرد
در این نوع تولید محتوا شما باید یک میز گرد تشکیل دهید و از افراد معروف، سخندان، سرشناس و.. دعوت کنید که در میز گردی که شما تشکیل دادهاید حضور داشته باشند، این افراد راجع به یک موضوع مشخص بحث میکنند و شما از ابتدا تا انتهای جلسه صدای آنها را ضبط میکنید و در آخر شما پادکست ضبط شده را در قالب محتوای صوتی میزگرد به کاربران ارائه میدهید.
محتوای صوتی قصه گو
شاید برای شما بارها پیش آمده باشد که حین گوش دادن به رادیو، یک یا چندین آگهی تبلیغاتی بین برنامهها پخش شود، در این نوع تبلیغات فرد در قالب پادکست محتوای صوتی کسب و کار ، محصول، برند یا خدمات خود را به دیگران معرفی
میکند.
محتوای صوتی اخباری
محتوای صوتی اخباری یکی دیگر از رایجترین گونههای تولید محتوای صوتی است، اخبارهایی که از انواع رسانههای صوتی در سراسر دنیا پخش میشوند نمونهی بارز محتوای صوتی اخباری است.
محتوای صوتی مصاحبه
این نوع محتوای صوتی شباهت بسیار زیادی به محتوای صوتی میزگرد دارد با این تفاوت که شما از قبل سوالات مدنظر خود را مطرح میکنید و حین ضبط سوالات خود را در قالب یک مصاحبه از افراد میپرسید و در نهایت این پادکست را در اختیار مخاطبان مد نظر خود را قرار میدهید.
محتوای صوتی انگیزشی
صبح زودها اگر بیدار شوید و به سراغ رادیو بروید در اکثر کانالهای آن محتواهای انگیزشی مانند شاد و پرانرژی باشید، امروز با همتی مضاعف به سراغ کارهایتان بروید و… پخش میشود این نوع محتواهای صوتی که با هدف ایجاد انرژی و انگیزه در مخاطب تولید میشوند را محتوای صوتی انگیزشی میگویند.
ابزارهای تولید محتوای صوتی
برای تولید یک محتوای خوب و با کیفیت ابزارهایی لازم دارید که در زیر آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
مکان مناسب
اگر قصد تولید یک محتوای صوتی خوب را دارید سعی کنید قبل از هر چیزی به فکر یک مکان مناسب و آرام باشید تا بتوانید یک محتوای صوتی خوب، بدون هیچ گونه نویزی تولید کنید؛ البته اتاقهایی با دیوارهای عایق که اجازه ورود هیچ گونه صدایی از بیرون به فضای داخلی اتاق نمیدهند میتوانند مکانهایی مناسب به جهت تولید محتواهای صوتی باشند.
میکروفن و پایه میکروفن
مخاطبان محتواهای صوتی همیشه به دنبال پادکستهای هستند که علاوه بر رسا و جذاب بودن صدای راوی هیچ گونه نویز یا اختلالی در پادکست ضبط شده وجود نداشته باشد. اگر محتوایی که شما تولید میکنید صدای یکسانی داشته باشد (صدا کم و زیاد نشود) مخاطب حین گوش کردن پادکست صوتی شما خسته و کلافه نمیشود؛ استفاده از پایه میکروفن میتواند به طور مستقیم روی کیفیت پادکست شما تاثیر مستقیم داشته باشد.
جمع بندی
خوشبختانه تولید محتوای صوتی توانسته نقطه عطفی را در دنیای مجازی بوجود آورد؛ ویژگیهای خارق العادهای که پادکستهای صوتی دارند، خیلی از افراد را به مخاطبان پر و پا قرص آنها تبدیل کرده است؛ امکان استفاده از آنها بدون محدودیت زمانی و مکانی، پشتیبانی کردن آنها از انواع دستگاههای الکترونیکی و دیجیتالی صوتی (پادکستهای صوتی در انواع دستگاههای دیجیتالی و الکترونیکی صوتی پخش میشوند)، عدم نیاز به اینترنت و وای فای برای گوش کردن آنها و… از بارزترین مزایای پادکستهای صوتی است. به همین خاطر پس از همه گیر شدن پادکستهای صوتی افراد زیادی کتابهای صوتی را جایگزین کتابهای قیزیکی کردهاند.